Пошук

Патронат над дитиною – складова стратегії профілактики соціального сирітства

Дата: 16.04.2021 20:29
Кількість переглядів: 369

Патронат над дитиною – складова стратегії профілактики соціального сирітства

Фото без опису

16 квітня на базі районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» директор Яценко Людмила та фахівчиня Верхньорогачицького БПД Філімоненко Олена спільно з фахівцем із соціальної роботи Верхньорогачицького територіального центру соціального обслуговування Грицаєнко Людмилою провели засідання «круглого» столу «Патронат над дитиною як складова стратегії профілактики соціального сирітства».

Мета проведення заходу – підтримка та виконання державної політики процесу впровадження деінституалізації в Україні інтернатних закладів, поширення інформації про нову соціальну послугу – професію патронатного вихователя.

Під час зустрічі було висвітлено та обговорено найбільш актуальні питання впровадження нової соціальної послуги, шляхів пошуку, відбору та особливостей навчання кандидатів у патронатні вихователі.

Відбулась жвава дискусія, в ході якої учасники звернули увагу на ризики та побоювання щодо звикання дітей до патронатних вихователів, можливих довготривалих судових процесів встановлення статусу дитини під час перебування у патронатній сім’ї.

Присутні виявили готовність поширювати інформацію про професію патронатного вихователя для потенційних кандидатів у патронатні вихователі, діяти в найкращих інтересах для дітей та підтримали необхідність створення й функціонування хоча б однієї патронатної сім’ї на території Верхньорогачицької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь