Пошук

Патронат над дитиною – складова стратегії профілактики соціального сирітства

Дата: 16.04.2021 20:29
Кількість переглядів: 381

Патронат над дитиною – складова стратегії профілактики соціального сирітства

Фото без опису

16 квітня на базі районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» директор Яценко Людмила та фахівчиня Верхньорогачицького БПД Філімоненко Олена спільно з фахівцем із соціальної роботи Верхньорогачицького територіального центру соціального обслуговування Грицаєнко Людмилою провели засідання «круглого» столу «Патронат над дитиною як складова стратегії профілактики соціального сирітства».

Мета проведення заходу – підтримка та виконання державної політики процесу впровадження деінституалізації в Україні інтернатних закладів, поширення інформації про нову соціальну послугу – професію патронатного вихователя.

Під час зустрічі було висвітлено та обговорено найбільш актуальні питання впровадження нової соціальної послуги, шляхів пошуку, відбору та особливостей навчання кандидатів у патронатні вихователі.

Відбулась жвава дискусія, в ході якої учасники звернули увагу на ризики та побоювання щодо звикання дітей до патронатних вихователів, можливих довготривалих судових процесів встановлення статусу дитини під час перебування у патронатній сім’ї.

Присутні виявили готовність поширювати інформацію про професію патронатного вихователя для потенційних кандидатів у патронатні вихователі, діяти в найкращих інтересах для дітей та підтримали необхідність створення й функціонування хоча б однієї патронатної сім’ї на території Верхньорогачицької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь