Пошук

Діалог аграріїв та бджолярів

Дата: 06.04.2021 14:29
Кількість переглядів: 164

Діалог аграріїв та бджолярів

Фото без опису

Як вказує досвід минулих років саме навесні та влітку – у «гарячий» період польових робіт, що співпадає із активною життєдіяльністю бджіл спостерігаються випадки масової загибелі комах внаслідок неузгодженого застосування аграріями різних хімічних засобів боротьби з бур’янами та шкідниками.

Тож, аби попередити сумну статистику та сприяти тіснішій комунікації між бджолярами, аграріями та органами місцевого самоврядування сьогодні, 6 квітня 2021 року, у Верхньорогачицькій селищній раді відбулося засідання сільгосптоваровиробників та бджолярів селищної ради.

Під час роботи засідання до діалогу аграріїв та бджолярів долучилися Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун та заступник селищного голови Дмитро Безрідний.

Посадовці зазначили, що місцева влада сприятиме налагодженню комунікативної співпраці між виробниками сільськогосподарської продукції та бджолярами. Зокрема, буде створена комісія зі встановлення факту отруєння бджіл, відповідно до розділу ІV Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

Крім того, наголошено на дотриманні обома сторонами алгоритму дій для попередження отруєнь комах. А саме – обов’язкова реєстрація пасіки бджолярами та систематичне повідомлення про місце її розташування, а аграріїв, у свою чергу, про час, місце, препарат та спосіб обробки посівів.

Зауважимо, що дані сповіщення будуть систематично публікуватися на офіційному вебсайті Верхньорогачицької селищної ради (https://verhnorogachitska-rada.gov.ua// ) та сторінці селищної ради у соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/verselrada/).

Підписуйтесь та слідкуйте за нашими новинами!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь