Пошук

На засіданні V сесії Верхньорогачицької селищної ради затвердили програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»

Дата: 03.03.2021 23:44
Кількість переглядів: 414

На засіданні V сесії Верхньорогачицької селищної ради затвердили програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»

 

Фото без опису

Так, депутати підтримали проєкт програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», який презентувала начальник відділу земельних відносин, житлово-комунального господарства, економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради Наталія Логвінова, під час засідання сесії селищної ради, що відбулася 3 березня 2021 року.

Суть програми полягає у наданні мешканцям сіл та селища довгострокових пільгових кредитів під 3 відсотки річних, безвідсоткових кредитів учасникам антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил, внутрішньо переміщеним особам та багатодітним сім’ям з відшкодуванням відсотків за користування кредитом з обласного бюджету протягом перших трьох років та в подальшому за рахунок коштів інших місцевих бюджетів.

Як повідомила Наталія Василівна, реалізацію Програми здійснюватиме Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі як спеціалізована кредитно-фінансова господарська організація.

Сума кредиту визначатиметься Фондом виходячи з його наявних кредитних ресурсів та з урахуванням рівня платоспроможності позичальника і не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування та граничного розміру кредиту в сумі:

- 400 тис. грн для спорудження нового житлового будинку, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів для будівництва, добудови незавершених будівництвом об’єктів, у тому числі шляхом перепрофілювання недобудованих адміністративних будівель під житло;

- 250 тис. грн для добудови незавершеного будівництвом житла, реконструкції житла, в тому числі з використанням енергозберігаючих матеріалів та обладнання, спорудження за рахунок коштів місцевих бюджетів альтернативних джерел енергії для облаштування житла;

- 300 тис. грн для придбання житла;

- 100 тис. грн для спорудження і реконструкції інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів для придбання обладнання, сільськогосподарської техніки, великої рогатої худоби, молодняку великої рогатої худоби, насіння та облаштування садиб для розвитку «зеленого» туризму.

Позичальниками кредитів за рахунок кредитних ресурсів Фонду можуть бути громадяни України у сільській місцевості, які проживають і працюють в особистих селянських господарствах, установах та організаціях, займаються підприємницькою діяльністю, місцезнаходження яких зареєстровано на території громади.

Кредити надаються на зворотній основі на підставі клопотань Верхньорогачицької селищної ради за рахунок коштів державного, обласного та бюджету Верхньорогачицької селищної територіальної громади, з терміном погашення до 20 років (молодим або неповним сім’ям – до 30 років), відповідно до регіональних правил надання довгострокових пільгових кредитів.

Граничний вік позичальника не може перевищувати 65 років з урахуванням терміну погашення кредиту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь