Пошук

Вже завтра в Україні почне діяти адаптивний карантин

Дата: 23.02.2021 09:39
Кількість переглядів: 120

Вже завтра в Україні почне діяти адаптивний карантин

 

Фото без описуІз середи, 24 лютого 2021 року, в Україні почне діяти адаптивний карантин і регіони знов будуть поділені на зони за кольорами, відповідно до ситуації з епідемією коронавірусу. Адаптивний карантин діятиме до 30 квітня. Так само до 30 квітня продовжено загальнонаціональний карантин. Про це йдеться у Постанові Уряду.

При цьому з 24 лютого на всій території України встановлюється жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Так, забороняється бути у транспорті та громадських місцях без маски; перебувати на вулиці без документів; зали кінотеатрів, театрів тощо можуть бути заповнені лише наполовину; в салон транспорту можна брати лише пасажирів за кількістю сидячих місць. Заклади обслуговування мають наносити маркування для черги (дистанція 1,5 метра). Нічні клуби та дискотеки заборонені. Заборонено планові госпіталізації. Готелям працювати дозволено.

Водночас закладам громадського харчування буде дозволено працювати на годину довше – до 00:00. Також дозволили відвідувати заклади освіти групами понад 20 осіб.

Зелений рівень на території України може бути встановлений, якщо захворюваність на грип та ГРВІ у хоча б 13 областях не перевищуватиме 50% епідемічного порогу, а коефіцієнт виявлення COVID-19 становитиме менше 5%.

Якщо ж регіон потрапить у помаранчеву зону, буде зачинено готелі. Спортивні заклади можуть працювати, але з обмеженням кількості відвідувачів – не більш як одна людина на 10 метрів квадратних.

У червоній зоні закриваються: заклади харчування, крім доставки і замовлень на винос; ТРЦ та розважальні заклади; магазини, в яких менше 60% площі призначені для торгівлі харчами та іншими продуктами з переліку необхідних; непродвольчі ринки, спортзали, заклади культури, перукарні й салони краси, центри збирання відходів; середні та старші класи школи. Працюватимуть дитсадки та 1-4 класи школи.

 

Шановні верхньорогачани!

 

Щодня від кожного з нас залежить рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію. Не забувайте, що адаптивний карантин – це не відміна усіх застережень! Адже при погіршенні ситуації МОЗ буде рекомендувати введення в Україні додаткових протиепідемічних заходів!

 

Пам’ятайте: COVID-19 – це дуже підступна хвороба. Тож, при появі будь-яких змін в стані здоров’я (підвищена температура тіла, кашель, важке дихання та інші) необхідно залишитися вдома та по телефону звернутися до свого сімейного лікаря!

 

Бережіть себе та своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь