Пошук

Про стан епідситуації та вакцинальної кампанії говорили під час наради з лікарями

Дата: 31.01.2022 11:26
Кількість переглядів: 60

Про стан епідситуації та вакцинальної кампанії говорили під час наради з лікарями Фото без опису

У Верхньорогачицькій громаді фіксується спалах інфікування на COVID-19. За минулий тиждень зареєстровано 23 нових випадки захворюваності на коронавірусну інфекцію, із яких 6 захворілих – діти. Про це повідомив під час наради з лікарями директор КННП «Верхньорогачицький Центр первинної медико-санітарної допомоги» Анатолій Щербак.

 

«Серед захворілих: педагоги та працівники закладів освіти громади, діти шкільного та дошкільного віку. Наразі школи громади на дистанційній формі навчання, що дуже добре, адже блокує стрімке поширення інфекції. Проте, дитячі садочки продовжують працювати, в колективах підтверджено позитивні випадки захворювання. Медиками ЦМПСД сьогодні проводиться швидка діагностика всіх контактних осіб трудового колективу дитячого садочку «Берізка». За отриманими показниками будемо говорити про подальшу роботу закладу», - поінформував Анатолій Володимирович.

 

«За попередній тиждень стрімко зростає кількість захворілих серед дітей та людей похилого віку. Переважна більшість інфікованих – невакциновані. До того, майже всі випадки госпіталізації – це особи, що не мають протиковідного щеплення. На сьогодні у КНП «Верхньорогачицька лікарня» у тяжкому стані перебувають двоє пацієнтів. Обоє отримують кисневу підтримку», - акцентувала т.в.о. головного лікаря Олена Кулик.

 

З метою запобігання поширенню захворюваності та формування колективного імунітету до коронавірусної хвороби, триває вакцинальна кампанія. Про її стан також доповів Анатолій Щербак:

 

– За минулий тиждень провакцинована всього 121 особа, із них ІІ дозою вакцини 36 осіб, І дозою – 29, бустерною – 56 осіб. За весь період вакцинальної компанії проти COVID-19 всього використано 6250 доз вакцини, із яких провакциновано двома дозами вакцини 2968 осіб та 215 осіб – отримали бустерну дозу. Наголошу, що МОЗ України своїм наказом спростило доступ дітей 12-17 років до вакцинації проти COVID-19 скасувавши вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень. Нині з 715 дітей віком 12–17 років, які проживають на території громади, щеплено вже 31 особу.

 

Нагадаємо, на сьогодні в громаді щоденно працює пункт щеплення та мобільна бригада, яка відповідно затвердженому графіку виїжджає до старостинських округів громади. Вакцина наявна для всіх вікових категорій у достатній кількості.

 

Шановні верхньорогачани!

 

Подбайте заздалегідь про своє здоров’я та благополуччя своїх близьких!

 

Захистіть свій імунітет та пройдіть безоплатну вакцинацію!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь