Пошук

Спрощенці Верхньорогачицької громади сплатили до бюджету 5 мільйонів гривень

Дата: 17.09.2021 11:20
Кількість переглядів: 62

Фото без описуПротягом січня – серпня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету Верхньорогачицької селищної територіальної громади 5 млн гривень єдиного податку. Про це повідомили фахівці відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

         Єдиний податок посідає третє місце за обсягом надходжень до місцевого бюджету та складає 16% у загальних доходах громади.

         Надалі з цих коштів фінансуватимуться ремонт доріг, потреби шкіл і дитсадків, освітлення вулиць, соціальні програми тощо.

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що до реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема, відомості про види господарської діяльності платника єдиного податку.

         У разі зміни відомостей, передбачених підпунктами 1 – 5 п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви. При цьому нормами ПКУ не визначені терміни внесення змін до реєстру платників єдиного податку у разі зміни відомостей про види господарської діяльності платника єдиного податку першої – третьої груп.

         Для забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності, внесення змін до даних в реєстрі платників єдиного податку щодо видів господарської діяльності платника єдиного податку першої - третьої груп, здійснюються в день подання платником відповідної заяви, тобто в термін, визначений п. 299.8 ст. 299 ПКУ.

         Звертаємо увагу, що у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності - п. п. 7 п. п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.

         Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь