Пошук

Оновлено форми податкових повідомлень-рішень

Дата: 29.06.2021 11:39
Кількість переглядів: 192

Оновлено форми податкових повідомлень-рішень

Фото без опису

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2020 № 846 затверджено новий Порядок надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків (далі – Порядок).

Цей Порядок визначає форму та порядок надіслання (вручення) контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам (далі – ППР) податків.

З 20 березня 2021 року за результатами документальних перевірок, контролюючі органи складають ППР, до яких буде заноситися наступна інформація:

обставини вчинених правопорушень;

надання або ненадання платником податків заперечень, письмових пояснень та додаткових документів;

розрахунок суми грошового зобов'язання (суми податкового зобов'язання, штрафних санкцій (фінансових санкцій, штрафів), у тому числі штрафних санкцій або пені, за порушення податкового законодавства;

обставини, які відповідно до Податкового кодексу України пом'якшують, обтяжують або звільняють від фінансової відповідальності (у разі наявності) тощо.

До речі, відповідно до п. 4 розділу ІІІ Порядку, якщо пошта (поштова служба) не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення у зв’язку з відсутністю за місцезнаходженням посадових осіб платника податків, їхньою відмовою прийняти податкове повідомлення-рішення, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення вважається врученим платнику податків у день, зазначений поштою (поштовою службою) в повідомленні про вручення із зазначенням причини невручення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь